Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 30 студенти от Медицинския дариха кръв за пострадалите в Хитрино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: © Varnautre.bg / Архив

Общо 78 варненци се включиха вчера в акцията

Над 30 студента от Медицински университет – Варна се мобилизираха и дариха кръв за пострадалите при жестоката авария в с. Хитрино, при която пострадаха тежко много хора. След отлична и бърза организация, празнуващите студентския празник бъдещи медици отново показаха, че са готови да оказват съдействие в тежки за обществото моменти.

„Трагедиите се случват независимо от времето, сезона или от празниците, а ние, като здравни работници трябва да бъдем хората, които в най-тежките и трудни моменти сe притичаме на помощ и оказваме съдействие и подкрепа на нуждаещите се. Именно поради тази причина, нека всеки един от вас, който има възможност да дари кръв, за да може да се помогне на възможно най-много хора. Не коства нищо, напълно безплатно е и е за не повече от един час работа, а за пострадалите този един час може да се окаже фатален! Бъдете хората, благодарение на които възможно най-много хора ще оцелеят, бъдете хора, които ще дарят надежда и оптимизъм на всички, въвлечени в огнената стихия. При записването си трябва да споменете, че сте студент от Медицински университет-Варна”. С този призив се обърнаха студентите от Студентски съвет в МУ-Варна към своите колеги в социалните мрежи.

Акцията продължава и днес, 11 декември. Медицински университет – Варна призовава всички, които имат възможност в неделния ден да дарят живот в Центъра по трансфузионна хематология в морската столица.

hitrino  Трагедията в Хитрино

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *