Varna
10°
ясно небе
Влажност: 76%
Вятър: 2m/s NNW
Кандидатите за “Златен глобус” гледаме във ФК по Коледа (видео)
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Мерил Стрийп и Хю Грант във “Флорънс”

 

Станаха известни номинациите за „Златен глобус“ – наградите на Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд

Филмът „Хищници в мрака“, който варненската публика може да гледа през тази седмица и до 22 декември във Фестивален и конгресен център, е номиниран в три категории: за режисура (Том Форд), сценарий (отново Том Форд) и поддържащ актьор (Еърън Тейлър-Джонсън). Лентата, чийто сюжет се върти около истинските и въображаеми взаимоотношения на двама бивши съпрузи (Ейми Адамс и Джейк Гиленхаал), както и около взаимопроникването и двупосочното влияние един върху друг между два свята – реалния и описания в романа на съпруга , вече има и Голямата награда на журито от Венеция 2016.

С още повече номинации, цели четири, е шеметният „Флорънс“ на Стивън Фриърс, който, след премиерната си прожекция на „Киномания“, ще бъде на екран във ФКЦ отново от 20 декември. Той ще се състезава за най-добър филм в категорията мюзикъл или комедия, най-добра актриса в същата категория – неподражаемата Мерил Стрийп, актьор – великолепният в това си изпълнение Хю Грант, и поддържащ актьор – Саймън Хелбърг, който партнира на двамата на не по-малко достойно ниво.

В две категории – най-добър анимационен филм и най-добра оригинална песен, е номиниран и „Смелата Ваяна“, с който и малките зрители, и техните родители могат все още да се забавляват и следващата събота и неделя в зала „Европа“.

В същите две категории има номинации и „Ела, изпей“, чиято премиера във ФКЦ предстои на 23 декември.

Номинациите за „Златен глобус“, разбира се, са достатъчно престижни и сами по себе си, но напомняме, че те са още по-любопитни, защото филмовият свят гледа на тях като на предвестници на номинациите за най-престижната американска кинонаграда – „Оскар“.

Сега в качествата на претендентите можете да се убедите и сами.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *