Varna
20°
ясно небе
Влажност: 60%
Вятър: 5m/s ESE
Ремонти за 2,8 млн. лева в две варненски гимназии
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Договорът за модернизация и обновяване на професионалните гимназии – по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов”, и по икономика „Д-р Иван Богоров“, който ще се реализира по ОП “Региони в растеж 2014-2020”, подписа община Варна.  Общата стойност на безвъзмездното финансиране за двете училища е 2,8 млн. лв. В тях учат общо 1806 ученици, 63-ма от които са със специални потребности.

Проектното предложение е насочено към подобряване на образователната инфраструктура. Целта е създаване на условия за развитие на съвременно и конкурентно професионално образование. Проектът предвижда строително-ремонтни работи, доставка на необходимото специфично за учебните заведения оборудване и обзавеждане. Ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност, ще бъдат извършени ремонти на дворните пространства и създаване на достъпна архитектурна среда. Община Варна е готова с инвестиционните проекти, включително с обследване за енергийна ефективност на сградите.

Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване “Николай Хайтов” и професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ са в списъка на приоритизираните обекти, изготвен в съответствие с методологията за приоритизиране на обектите на образователната инфраструктура на територията на Република България. Двете гимназии осигуряват кадри, от които бизнесът в региона има необходимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *