Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Атентатор уби руския посланик в Турция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

%d1%82%d1%83%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f_%d0%bf%d0%be%d0%ba%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5

Руският посланик в Турция Андрей Карлов е убит при нападение в столицата Анкара, съобщава РИА “Новости”, позовавайки се на източници.

Според ТАСС въоръжен човек e стрелял в галерията за съвременно изкуство в Анкара, където се е откривала фотоизложбата “Русия през очите на турците”.

Дипломатът е откаран в болница с тежки огнестрелни рани, където минути по-късно е починал. Посланикът не е бил откаран веднага в болница след атаката. Първо е получил медицинска помощ на мястото на стрелбата.

Външното министерство на Русия потвърди, че посланикът е починал вследствие на получените огнестрелни рани. Ведомството допълва, че разглежда убийството като терористична атака.

Кметът на Анкара Мелих Гьокчек съобщи, че нападателят е турски полицай. Турски официални представители заявиха по-рано, че нападателят е влязъл в сградата, представяйки се за полицай. Той не е бил на работа днес.

Нападението е станало по време на реч на руския посланик Андрей Карлов, който не е бил придружаван от частни охранители.

Чути изстрели, а нападателят е крещял: “Махайте се”, а също “Алепо”. Мъжът е крещял: “Не забравяйте за Алепо, не забравяйте за Сирия! Докато нашите братя не са в безопасност, вие няма да се радвате на безопасност. Който е свързан с тази репресия, ще си плати. Само смъртта ще ме отведе оттук”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *