Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Общинският съвет: Без бежанци във Варна!
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Собствените ни проблеми ни стигат, заявиха местните парламентаристи

Декларация срещу настаняването на бежанци на територията на Варна прие днес Общинският съвет в морската столица. В текста й изрично се възразява и срещу изграждането на центрове за прием на емигранти.

“Ние, общинските съветници в Общински съвет – Варна, изразяваме загриженост и тревога, че нашият град може да се окаже потърпевш от мощния мигрантски поток, който тече към Европа, се казва в декларацията.
Предвид собствените ни икономически, финансови и социални проблеми, категорично сме против превръщането на Община Варна в жертва на нарастващата международна и хуманитарна криза.
 Декларираме, че НЕ желаем на територията на община Варна да се настаняват лица с различна религиозна, етническа и културна принадлежност от чужди държави на територията на община Варна в центрове за настаняване, общежития или други организационни форми за настаняване на чужденци с предоставено убежище или международна закрила”.

Предложението беше направено от общинския съветник Димитър Карбов и беше подкрепено днес от ГЕРБ, чиято е и най-голямата група в местния парламент. От там напомниха за категоричното обещание на кмета Иван Портних, че във Варна няма да се прави бежански център. При гласуването на декларация само двама съветници гласуваха „въздържал се”.

1 коментар

  1. Батко

    Точно така.Не на чуждата измет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *