Varna
16°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s E
Плевнелиев: Няма аз да правя служебно правителство
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: president.bg
Снимка: president.bg

Нека да го направи Радев

Положих всички усилия, за да избегнем извънредните парламентарни избори. До последно се надявах, че парламентарно представените политически сили ще намерят начин да направят кабинет. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев от президентството, пише “Блиц”.

“Мога да направя служебно правителство, правил съм го и друг път, мога да го сглобя за дни. В моята работа аз нося отговорност за бъдещето на България. Наслушах се на анализатори има или няма криза. Няма кой да обясни на европейските партниори и рейтингови агенции, че в държава, в която само за един месец, ще се сменят две служебни правителства, всичко е нормално”, каза Плевнелиев.

“Имаме политическа криза, която прерасна в парламентарна. Направих всичко, за да го предотвратя. За съжаление винаги дяснопартийните интереси надделяват. В моя извънредно труден мандат, в който се разразиха три тежки кризи, аз се уверих, че трябва да се придържаме към правилата и духа на конституцията. Тя е нашата опора”, заяви той.

“Предложих дори аз да назнача служебното правителство на президента Радев с идеаята държавата да се управлява само с едно. Най-добре е да имаме плавен преход, от едно редовно правителство, към едно служебно правителство. Такъв е духът на конституцията. Това е разумното действие, това е разумният подход”, каза президентът.

“Няма да допусна експерименти! Назначих две служебни правителства, които се справиха достойно. Мога да назнача и трето, но воден от ясния интерес да се води от националния интерес. За мен властта никога не е била самоцел” добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *