Varna
20°
ниска облачност
Влажност: 77%
Вятър: 4m/s SE
Автоапаши заловени, докато крадат БМВ
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Криминалисти от Варна задържаха двама свои стари познайници в акция


Двама опитни автоджамбази бяха заловени по време на поредната кражба, съобщават от полицията. Добре познатите на полицията Р.С. на 55 г. и Д.М. на 50 г. са задържани при специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР–Варна, със съдействието на техни колеги от Бургас. Двамата били дълго следени и са арестувани в Бургас в момент на извършване на кражба на „БМВ”, собственост на 67-годишен мъж.

Кражбата е осуетена, но двамата мъже успяват да избягат. След кратко преследване те са заловени в Поморие. В тях са намерени специализирани технически средства за отключване и стартиране на автомобили, използвани за извършване на престъпна дейност, които са били укрити в тайник на лек автомобил „Фолксваген”.

При извършения оглед на местопрестъплението, е намерено още едно „БМВ”, също разбито от задържаните. Автомобилът е собственост на 29-годишна жена.

По време на обиск и претърсване на два адреса във Варна, използвани от крадците, които не веднъж са осъждани за подобни престъпления, са намерени и иззети допълнителни технически средства, ключове и заготовки за ключове за автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *