Varna
20°
ниска облачност
Влажност: 77%
Вятър: 4m/s SE
Анита Мейзер се призна за виновна, ще лежи 3 години в общежитие
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Анита Мейзер пред съда

Варненският окръжен съд призна Анита Мейзер за виновна в това, че на 14 август във Варна, причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов. Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата, в сградата на ОД на МВР – Варна, предложила подкуп – сумата от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действие по служба – да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършено престъпление от НК.

Съдът й наложи наказания и за двете престъпления от 4 години и 6 месеца, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза. Тя ще търпи най-тежкото от двете наказания, а именно 3 години “лишаване от свобода” при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 7000 лева.  Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14 август.

Анита Мейзер бе осъдена да плати и обезщетение на наследниците на Николай за претърпените неимуществени вреди в резултат на престъплението – сума в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва върху тази сума. Съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен.

„През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах до тук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах. Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат” , бяха последните думи на подсъдимата в съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

1 коментар

  1. Кънчо

    Тя е долу горе подготвена. До колкото помня участва в мис Пепеляшка, ходи на село да копае и чисти л@йна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *