Varna
20°
ниска облачност
Влажност: 77%
Вятър: 4m/s SE
Сестрата на Николай: Животът на Анита е серия от лъжи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Близките на умрелия от задушаване културист ще обжалват присъдата на снаха си

Справедлива присъда и цялата истина. За това ще настояват близките на Николай Димов, който почина, задушен от свински опашки около врата си. “Не вярвам на тази жена. Тя има много самоличности. Животът й е изпълнен с много лъжи”, заяви в ефира на Нова телевизия сестра му Милена Димова, която е юрист и общински съветник от ГЕРБ във Варна. Присъдата ще бъде обжалвана, категорична е тя. Близките на младия мъж са възмутени от действията на прокурора по делото, който поиска условна присъда за Анита Мейзър въпреки обвиненията за непредумишлено убийство и опит за подкуп на полицай.

Лекарите, назначени да изготвят тройната съдебна медицинска експертиза, си дадоха отвод. Посоченият мотив беше, че между тях е възникнало противоречие в тълкуването на травмите на Николай Димов и това може да разколебае разследването, при помни Димова.

Анита

“Притесни ме, че екипът от съдебни лекари от болница “Света Марина” си е направил отвод по това досъдебно производство и след това е изпратено експертизата да бъде направена в Плевен”, казва тя. “Брат ми беше много разумен, консервативен, работлив човек. Той е професионален спортист, който се е явявал многократно на състезания по културизъм. Не вярвам, че той би се съгласил на такъв нестандартен експеримент в домашни условия и да рискува живота си да се остави в ръцете на Анита Мейзер”, казва още сестрата на Николай Димов.

“Няма никакви доказателства в делото за умишлено извършено убийство”, контрира адвокатът на Анита Мейзер, като заяви, че ще обжалва.

Варненският окръжен съд реши вчера, че Анита Мейзер ще лежи три години в затвора. Магистратите постановиха наказания от по 4 години и половина за двете повдигнати обвинения на 52-годишната миска – причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й Никола Димов и предлагане на 30 000 евро подкуп на разследващия полицай.

Делото протече по съкратената процедура, след като Мейзер се призна за виновна и нейните наказания бяха намалени с 1/3. След кумулирането им тя ще прекара зад решетките 3 години, като и бъде приспадната досегашният престой в ареста. Наказанието си тя ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип.

2 коментара

  1. Котю

    Какви са раните по тялото на убития, защо не се коментират, как да преценим кой прав кой крив.

  2. Tsonaway

    Писна ми вече от този психопат с две мозъчни клетки, които и двете не са наред. Години наред тормоз и престъпления върху семейството му, просто защото му доставя удоволствие. И всички институции му съставят документи с невярно съдържание, прикфиват неговите престъпления и изцяло го подкрепят и престъпната му група в тяхната престъпна дейност. Варна-най-добрия град за живеене! 04.04.2016г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *