Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Нова пластика намери място в градската градина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Художествена пластика “Сценка”, дело на скулптора Альоша Кафеджийски, е новата забележителност в градинката между Драматичния театър и филиала. Високата около 3 метра стълба, на която се е покатерило момиче, загледано в сгушена на земята котка, вече провокира интереса на минувачите.

“Приемат се всякакви интерпретации на пластиката – може да е по Булгаков – „Майстора и Маргарита”, с невероятния котарак Бегемот, а може да е стълба към безкрая… Аз съм скулпторът, който е приятел на котката”, сподели Альоша Кафеджийски. „Културата във Варна е жива и това е много важно за времето, в което живеем. Ценно е, че се намират средства за подпомагане на творчеството и резултати има заради това разбирателство между хората, които ръководят, и творците. Важно е този баланс да продължи”, допълни той.

„Стана хубава традиция да завършваме годината с изкуство. Благодаря на всички, с които стъпка по стъпка заедно успяваме да включваме изкуството в градската среда на Варна. Ще продължим още по-активно и догодина”, каза кметът Иван Портних.

1 коментар

  1. гаро

    Скулптурата е много приятна стои закачливо.С дъщеричката ми си направихме снимка до котенцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *