Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Мокър сняг в петък и -14 градуса за часове
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Повтаря ли се леденият януари от 2014-а?


Три дни сняг и рязко падане на температурите е прогнозата за Варна през уикенда.

Дъжд ще завали още в четвъртък, а в петък той ще премине в сняг въпреки положителните все още температури. Още същата нощ обаче те ще паднат с 14 градуса и в събота ще се събудим при -10. Най-студено ще е през нощта в понеделник – 15 градуса под нулата.

Вътърът ще е предимно умерен. По-силно – около 9 метра в секунда от североизток, ще духа в петък. След това вятърът ще намалява и ще се ориентира от запад.

Най-значителен ще е валежът в петък – близо 23 литра на квадратен метър, съобщава gismeteo.ru. Далеч по-слабо ще вали през уикенда – около 0,5 литра на кв. м.

kliment_2

Прогнозата за интензивен валеж и последващо рязко застудяване силно напомнят метеорологичната обстановка от 26 януари 2014-а година, когато Варна осъмна буквално скована в лед. Десетки дървета не издържаха тежестта на покритите с лед клони и паднаха изкоренени, още повече бяха изпочупените клони и пострадалите от това автомобили и комуникации.

Снимки: Архив на varnautre.bg от 26.01.2014 г.

1 коментар

  1. Варненец

    Значи да очакваме хубаво време, преди време така говориха за един голям студ и като дойде време за него, беше си направо пролет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *