Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Ето как ще изглежда Младежкият дом след ремонта
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ясни са победителите в конкурса за идеен проект


Проектът на архитектите Петър Стефанов, Виктория Иванова и Елица Коева бе класиран на първо място в конкурса за изработване на идеен архитектурен проект за обща визия, изграждане на достъпна среда, ремонт и преустройство на Младежкия дом в града. Конкурсът бе организиран от Община Варна и местната структура на Камаml_domрата на архитектите в България, като целта бе цялостно обновяване на сградата във връзка с избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година.

За участие в конкурса бяха подадени 10 проектни предложения. Шестчленно жури определи победителите, като водещите критерии за подбор бяха отличителна визия, бърза реализация, устойчивост по отношение на архитектурния облик и използваните материали.

Акцентът в проекта, класиран на първо място, е в зеленото пространство на покрива на сградата:ю

path_230677 path_230678

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В конкурса на второ място се класира проектът на арх. Нона Цекова и арх. Цветан Цеков, а на трето място – проектът на арх. Венцислав Неделчев.

path_230680

За победителите са предвидени парични награди. Предстои възлагане на следваща фаза на проектиране – технически архитектурен проект и работни детайли.

2 коментара

  1. ф

    Проектът на трето място е най-хубав. Първият е силно претрупана шарения, но явно е хванала окото на чиновниците. А това дърво на покрива е откровена лъжа. Как ще го издържи конструкцията на сградата с цялата му необходима пръст? Да не говорим, че на проекта е поникнало направо от дебелината на затревения покрив.

  2. дид

    Лелките в общината са се прехласнали по селската шаренийка. По-шаренко за младежите, а и да пише 15 пъти Варна, че да не земем да забравим къде сме. Като ще ни грабва окото с букви и цветове да го облепят за 1 година с реклами и с парите да санират сградата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *