• Varna
  -0°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Топ дестинацията на 2017-а – Португалия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Известна е с красивата си природа, историята и виното

  Снежната и хладна Исландия беше топ дестинацията за 2016 г. Година преди това Тайланд беше горещата точка за пътуващите. Тази година най-търсената дестинация се очаква да бъде микс между двете – завладяващи плажове, исторически градове, цветни селца и зелени острови. Да, това е тази страна, която е като красива мечта – Португалия. Тя е известна с красивата си природа, историята и виното. Но със сигурност има още какво да предложи, пише Profit.bg.

  Според изданието Travel + Leisure броят на американските туристи към Португалия се е увеличил с 22% за последната година. Експеррти от туристическия портал Fodor посочиха региона Минхо като задължителна дестинация, а Lonely Planet препоръчват Азорските острови като едно от местата, което не трябва да пропускате през 2017 г.

  И колкото и да сте слушали и чели за Португалия, ето още няколко причини да я посетите.

  Лисабон и Алгаве: Популярен град и плажове

  lisabon

  Ако пътувате за пръв път до Португалия, задължително включете столицата Лисабон, която ще ви предложи възможност за целодневни разходки и незабравим нощен живот.

  Само на два часа и половина е Алгаве – популярният крайбрежен район, където ще намерите перфектни плажове.

  Минхо: малко познат винен район

  Според експерти това е една от най-красивите части на страната, която със своя национален парк е като излязла от приказките. Долината предлага и едно от най-хубавите вина.

  Компорта: плаж, за който не сте чували

  2672735258_3a0de128fc_b

  Ако динамичният Лисабон ви звучи прекалено забързано, Компорта е вашето място. Това спокойно рибарско селище е хит за богатите и известните европейци.

  MAAT: най-новият музей на картата на страната

  Лисабонският Музейн на изкуството, архитектурата и технологиите отвори през октомври, а сградата, в която се помещава, е наслада за феновете на архитектурата.

  Азорски острови: островите, които посрамиха Хаваи

  1-37

  Наречени “следващата Исландия”, тези все по-популярни острови на около 800 мили от брега няма да останат тайна много дълго. Сега е моментът да се отдадете на гмуркане, да се спускате с въже по водопад, да изкачвате вулкан или да наблюдавате китове.

  Ще се видим в Португалия!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *