Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Варна с одобрен проект за градска среда за 25,2 млн. лева
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

varna

100% безвъзмездно финансиране за естетизация и модернизация на градската среда във Варна одобри управляващият орган на оперативна програма “Региони в растеж”. Проектът е на стойност 25,2 млн. лв. Той е част от инвестиционната програма на града, която е с макрорамка от 127,7 млн. лв.

Средствата за градска среда са предвидени за реконструкция и рехабилитация на междублокови пространства, улична мрежа, зони за обществен отдих, включително градско озеленяване; въвеждане на енергоспестяващо улично осветление; изграждане на велоалеи и достъпна архитектурна среда.

Предвидени са средства за продължаване на обновяването на Морската градина – рехабилитация на настилки, ново осветление, изграждане на нови площадки за спорт, кътове за отдих, паркова мебел и реконструкция на поливната система.

В проектите са включени още реконструкция на ул. „Мара Тасева” в обхват – от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители” в кв. „Аспарухово”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал “Море-езеро”, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи.

В район „Одедос” е предвидена реконструкция на ул. “Г. Бенковски” – в участъка от бул. “Сливница” до ул. “Кракра”, включително елементи на предблоковите пространства между ул.”Цар Петър”, ул.”Парижка комуна”, ул. “Кракра” и ул. “Г.Бенковски”; благоустрояване на междублокови пространства на ул.”Цар Симеон I”, вкл. велоалея и пространството, заключено между ул.”Козлодуй”, ул.”Цар Симеон I”, ул.”Цариброд” и ул.”Л.Заменхов”; благоустрояване на междублокови пространства ул. “Михаил Колони”, включително велоалея и площад “Йоан Екзарх”;

В район „Младост” е предвидено благоустрояване на междублокови пространства заключено между ул.”Ана Феликсова”, ул.”Петър Алипиев”, улицата, западно от бл.17, и локалното платно на бул.”Трети март”.

В район „Вл. Варненчик” също е предвидено благоустрояване на междублокови пространства в т.ч. основен ремонт на ул.”Янко Мустаков” – в участъка от бул.”Константин и Фружин” до ул.”Св. Елена”.

1 коментар

  1. ДИМИТРОВА

    Варна, ул. ” Доброволци”
    Това се намира на брега на небезизвестното дере-граница на две големи кметства в нашия мил град.Одесос и Младост, съответно те принадлежат на I и III РПУ.

    Та освен факта, че до нас няма асфалт,улица,вообще път, няма и някой да предприеме някакви мерки за да се спре безкрайното изхвърляне на всичко и от всички в дерето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *