Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 2m/s W
Отмениха хвърлянето на кръста в Шабла, Каварна и Балчик
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Всички пътища в Добричко са затворени

Ритуалът по традиционното хвърляне на кръста в морето на Йордановден в Балчик, Шабла и Каварна няма да се състои поради лошите метеорологични условия, съобщиха от местните администрации.

Силният вятър и снежната обстановка налагат отмяна на масовото събиране за ритуала по хвърляне на кръста в морето днес, съобщиха от Община Балчик. В Каварна ще бъде отслужен Богоявленски водосвет пред храм “Успение Богородично”. Кметът на Шабла Мариян Жечев съобщи, че се отменя и ритуалът по освещаване на бойните знамена от Военното поделение в Шабла. Той посочи, че вълнението на морето е 4-5 бала.

Поради снегонавяване са затворени всички пътища в община Балчик, тези до Дуранкулак, Варна и Добрич. До Варна може да се стигне само през Кранево и Златни пясъци. Към 10.00 часа единственият отворен за движение път в Добричка областта е този за Генерал Тошево и Кардам, макар и при тежки зимни условия.

Няма електричество в селата Храброво, Змеево, Сенокос и Безводица. От поддържащата фирма съобщиха, че са изпратени аварийни екипи за отстраняване на авариите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *