Varna
26°
ясно небе
Влажност: 44%
Вятър: 6m/s SE
Обстановката към 11 часа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Затворени са летището и пътищата за София, Бургас и Добрич


Летище Варна е затворено за пристигащи и излитащи полети заради интензивния снеговалеж и силен страничен вятър със скорос до 20 м/сек. Засега ограничението е в сила до 17 ч., тъй като дотогава не се очаква подобрение на метеорологичната обстановка.

От аеропорта съветват пътниците да предприемат пътуване до летището само в случай, че имат потвърждение от авиокомпанията за осъществяване на полета. Пътят за летището по магистрала “Хемус” все още е затворен, до аеропорта може да се стигне през кв. “Владислав Варненчик”.

Затворена е Автомагистрала „Хемус”, старият път Варна – Шумен, както и направленията: Варна – Добрич, Девня – Суворово, Провадия – Айтос и почти всички третокласни пътища в община Вълчи дол.

Към 11:оо часа е затворена и автомагистрала „Тракия“ на територията на община Бургас, Айтоски и Дюленски проходи, пътят Бургас- Варна, пътят Бургас- Петолъчката.

Два автомобила са закъсали в преспите по пътя село Яребично – Варна. В момента те се изтеглят със специализирана техника.

Селата Кипра, Повеляново, и кварталите Девня 1 и Девня 2 са без електричество. Ток има единствено в квартал Химик в Девня и в село Падина.

Все още няма ток във Вълчи дол, в част от село Чернево, в село Левски, Изгрев и Калиманци в община Суворово.

В селата Дръндар, Николаевка, Суворово и Баново електрозахранването е било възстановено.

60 машини чистят снега по варненските улици.

15871458_10205924601272680_7350387883899561640_n
Пожарникари махат паднало дърво на ул. “Д-р Пискюлиев”

Автобусите на „Градски транспорт” във Варна имат проблем с изкачването на високите пътни отсечки, които не са добре почистени. Проблемът е по линии 22, 148, 118 и по пътя за Виница.

Поради това някои спирки по високите места не се обслужват или автобусите се движат със закъснение. От “Градски транспорт” съветват варненци да излизат на спирки на главни булеварди или в ниски места, а не да чакат на спирки на баири, докъдето не е сигурно, че автобусът ще стигне.

1 коментар

  1. Варненец

    И на Антарктида не са виждали такъв студ и сняг. Време е Боко Тиквата да впрегне танковете и да отиде да се снима с тях как помага в апокалипсиса!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *