Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Варна в класация на 16-те най-шик места на Новия Изток
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Calvert Journal подреди градовете, които трябва да бъдат посетени през 2017 г.

Сайтът за съвременна култура Calvert Journal нареди Варна сред 16-те най-стилни градове, които си струва да бъдат посетени през 2017 г.

the

Класацията включва предимно столици от бившите социалистически страни като Белград, Любляна, Будапеща, Москва, Талин, Загреб. Включени са също румънският Клуж-Напока, Мостар, Дубровник, Задар, Сплит и Санкт Петербург.

За Варна авторите на класацията са написали следното:
“Варна е спокойно и прекрасно място, пълно с изненади. Този морски курортен град на брега на Черно море е най-голямото морско пристанище на територия на страната, което в продължение на векове се е превърнало в космополитен курлтурен център. Архитектурни реликви от богатата история на града – люлка на древни цивилизации, можете да видите, дори ако просто обикаляте улиците, докато разходка из просторната Морска градина – може би най-големия парк на Балканите – е успокояваща противоотрова за суматохата на града. На копринения плаж, който се простира по протежение на цялото крайбрежие, има изобилие от шезлонги и ресторанти, които са специализирани в морските дарове, а уловената в околните води риба е особено популярна сред посетителите им”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *