Varna
21°
разкъсана облачност
Влажност: 73%
Вятър: 4m/s E
Кметът на Девня изригна срещу „Енерго-Про“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Индустриалният град остана без ток седем часа днес

shitov1
Свилен Шитов

„Недопустимо е електроенергийната мрежа на един индустриален град да зависи от милостта на ветровете!“, това заяви кметът Свилен Шитов по време на вечерния си обход в общината, където проследи отблизо как ангажираните със снегопочистването фирми си вършат работата.

В първия типично зимен ден Девня остана без ток в продължение на седем часа, което наруши сериозно делничния ритъм в града, индустриалния комплекс и околните селища.

Най-голям проблем за девненци по време на неблагоприятната метеорологична обстановка на 6 януари се оказаха амортизираните съоръжения на „Енерго Про“. Паянтови стълбове и преплитащи се оголени жици, които образуват високоволтови дъги, не само че предпоставят постоянни сривове в мрежата на монополиста, но и застрашават живота и здравето на хората. Отделно от това аварийните групи на “Енерго-Про” се оказаха твърде малобройни, за да се справят своевременно с възникналата извънредна ситуация. категоричен е Свилен Шитов.

По време на вечерния си обход в общината кметът посети и проблемните участъци, в които вятърът много бързо образува снегонавявания. Цялата налична техника е мобилизирана, за да не се допуска затваряне на пътни участъци. Ще се работи денонощно, подчерта кметът.

shitov2

Приоритет за общината на този етап са главните пътища и булеварди, които се обработват непрекъснато, но тежка техника рине и опесъчава периодично и второстепенните отсечки.

Причината Община Девня да обяви 9 януари за неучебен ден е неблагоприятната прогноза за времето и невъзможността на отоплителните инсталации в двете девненски училища да постигнат необходимите температури за нормално и безопасно протичане на учебния процес, обясни Свилен Шитов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *