Varna
18°
ясно небе
Влажност: 88%
Вятър: 1m/s NNW
Кучият студ се отлага – за вторник
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Затопляне се очаква от петък

Кучият студ малко се отлага. Най-студено ще е във вторник, когато сутринта термометърът в Западна България ще показва -20°. В Дунавската равнина температурата ще е между -18 и -15 градуса, в Тракийската низина -15/-12, а по Черноморието -12/-10. Това съобщава пред “24 часа” шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

Студът във вторник идва от нов циклон, който ще започне от Южна Гърция. Той бързо ще достигне югоизточните части на страната ни и там ще завали сняг.

В събота ще е ветровито в Добруджа с условия за слаби снеговалежи. Повече сняг ще превалява в Източна България. Максималните температури ще са между -12 и -5 градуса.

Вятърът ще отслабне в неделя, но в североизточните райони все още ще вали сняг, а в западната половина облачността ще се разкъсва и намалява. В югозападните райони ще е слънчево.

Много облаци ще има над страната ни в понеделник. Слаби снеговалежи са възможни следобед в южните райони.

Постепенно затопляне се очаква от четвъртък. То ще продължи и в петък, когато и минималните, и максималните температури ще са над средните за януари от -2 до 6 градуса, каза още метеорологът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *