Varna
21°
разкъсана облачност
Влажност: 73%
Вятър: 4m/s E
Отвориха пътя за София
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Проходимо е и към Бургас


Пътят от Варна за София вече е отворен. Това става ясно от последните съобщения на Агенция пътна инфраструктура. Възстановява се движението по стария път от Варна до разклона за село Слънчево, след което по АМ “Хемус” се продължава по направлението към Шумен и София. Отворен е и пътят от Белокопитово до Търговище.

Магистрала “Хемус” е отворена, заяви преди минути и министърът в оставка Лиляна Павлова. Тя потвърди, че е прохдим при зимни условия и пътят Варна-Бургас. Магистрала “Тракия” продължава да е затворена от Бургас до Ямбол. Засега по стария път за София може да се стигне до Айтос. Очаква се по-късно днес да бъде разчистен и участъкът до Карнобат и до Петолъчката, за да бъде направена връзка с отворената част на магистрала “Тракия”.

Продължават да са непроходими пътищата в Добричко и Силистренско. Големи преспи има и на излизане от Варна в посока Добрич в района на Баир Баши.

Летище Варна беше отворено в 11.30 часа. Там в 13,45 се очаква да кацне полет на Австрийските авиолинии. Сутрешните полети от и за София бяха отменени. Не се знае дали летището ще остане отворено и след обед, научи varnautre.bg. Причината е отново започналият снеговалеж. Снегът се почиства от пистите веднага, но те бързо се покриват с лед при сегашните минусови температури, което пречи да бъде осигурен минимално допустимият спирачен път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *