Varna
19°
ниска облачност
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s SE
Движението по повечето пътища във Варненско е затворено
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ситуацията към 9 часа

Всички пътища в област Варна са затворени, след почистване поетапно се отварят някои участъци. Проходите през Обзор, Айтос, Риш и Котел са затворени, движението по магистрала “Хемус” до Шумен е разрешено само за леки автомобили. Пътят за София е затворен за движение в района на Велико Търново. Магистрала “Тракия” е затворена на територията на Бургаска област.

Ето ситуацията с пътищата в Източна България по часове, според информацията на Агенция “Пътна инфраструктура”:

08:08 Възстановено е движението на автомобили до 12 тона по път I-9 Варна – Бургас в участъците Бургас – Сарафово – Поморие /само в посока Поморие/ и Варна – Старо Оряхово.

07:01 Товарните автомобили над 12 тона да се движат задължително с вериги по път път I-4 Търговище – Антоново в област Търговище

07:00 Движението в участъка Шумен – Варна на АМ “Хемус” е възстановено за автомобили до 3,5 т

21:43, 10.01.2017  Ограничава се движението за всички МПС по път I-9 Бургас-Слънчев бряг и път II-21 Русе-Силистра.

20:34, 10.01.2017 Ограничава се движението в двете посоки по АМ “Черно море”. Ограничено е движението по цялата пътна мрежа за всички МПС на територията на област Варна.

20:01, 10.01.2017 Затворен за движение е Айтоски проход.

19:45, 10.01.2017 Затворени са за движение на всички МПС всички пътища на територията на област Добрич и второкласната и третокласна пътна мрежа в област Шумен

19:10, 10.01.2017 Ограничава се движението по път I-4 Велико Търново – Търговище поради неблагоприатната метеорологичната обстановка в областите Търговище и Шумен. Ограничава се движението по третокласната пътна мрежа в област Търговище поради снеговалеж и снегоавявания.

18:46, 10.01.2017 Ограничено е движението в двете посоки на всички МПС по АМ “Хемус” в област Шумен поради снегонавяване.

Времето до 22 януари ще бъде неустойчиво с валежи, ветрове, циклони и смущения, които ще преминават през нашата територия. Това каза проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ. „Валежите и вятърът ще останат в източната и особено в североизточната част на страната. Четвъртък и петък ще има малко почивка. Събота и неделя ще мине фронт, този път от северозапад на югоизток“, каза директорът на НИМХ. По думите му в момента основният проблем е, че в България има много студен въздух и поради силния вятър от Черно море навлиза влажен. Той уточни, че това е причината за подобни обстановки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *