Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Русия забранява цигарите за родените след 2014 г.
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

цигари

Министерството на здравеопазването на Русия обмисля пълна забрана на продажбата на цигари на родените след 2014 г. Това е част от стратегията за борба с тютюнопушенето, която политиците се опитват да реализират, съобщи Би Би Си.

 Забраната за продажба на тютюневи изделия на поколението от 2014 г. и следващите ще бъде продължена и след достигането им на зряла възраст. Засега това само се обмисля, но може и да е стъпка към забрана за тютюнопушене на всички руснаци.
Руският в.”Известия” пише, че разполага с политически документ, озаглавен “концепция за държавната политика за противодействие на употребата на тютюн в годините 2017-2022 г. и след това”. “Тази цел е абсолютно правилна идеологически”, казва Николай Герасименкo, член на здравната комисия на Русия, цитиран от “Таймс”. Активистите против тютюнопушенето са призовавали за подобни мерки и в други части на света, но никога не са получавали подкрепа от правителствата.
В Русия пушенето вече е забранено на работното място, стълбищните площадки на жилищните блокове, автобуси и влакове и на разстояние по-малко от 15 метра от гари и летища. Според официални данни в момента над 40% от руснаците са пушачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *