• Варна
  9°
  тъмни облаци
  Влажност: 43%
  Германия е приела 280 хил. кандидати за убежище през 2016-а
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  имигранти-архив

  Германия е приела 280 хил. кандидати за убежище през 2016 г. – по-малко от една трета от 890-те хил. души, регистрирани през 2015 г., съобщава АП, като се позовава на данни на германското Министерство на вътрешните работи.

  Разкъсваната от война Сирия е най-честата страна на произход на кандидатите за убежище с подадени почти 269 хил. молби. Следващите най-големи групи бежанци в Германия са от Афганистан и Ирак.

  “Това показва, че мерките, предприети от правителството и Европейския съюз (ЕС), са ефективни”, коментира министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер, като подчерта, че благодарение на тези мерки (за ограничаване на бежанския поток към Европа – б.ред.) е постигнат „стабилен обрат”.

  Моментът е от решаващо значение за канцлера на Германия Ангела Меркел, която се кандидатира за нов мандат. Генералните избори в Германия са през септември.

  Правителството на Меркел реши да отвори вратите на страната за бягащите от войните в Близкия изток и други трудности. Това обаче бързо предизвика политически пожар в страната на фона на множеството инциденти и престъпления, свързвани с мигранти, пред последните две години, включително и терористични атентати.

  Сред мерките за ограничаване на бежанския поток е обявяването на някои държави от Балканите за безопасни и сигурни държави. Техните граждани, които нямат право да останат в Германия, вече биват връщани в родните им страни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg