Varna
13°
ясно небе
Влажност: 76%
Варна отбелязва и китайската Нова година
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

китай

Варна ще отбележи и китайската Нова година. Въпреки неблагоприятните метеорологични условия Професионалният колеж по изкуства на китайската провинция Съчуан ще посети морската столица. Само във Варна формация от 35 души ще изпълни песни, танци и акробатични номера по случай китайската Нова година. Трупата ще е у нас на 15 и 16 януари.

Младежкият арт ансамбъл от Професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг. Трупата е основа и за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан. Колежът е важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, както и за обновяване на Съчуанската опера. Ансамбълът притежава един по-малък и два големи театри и няколко зали за репетиции.

Младежкият арт ансамбъл се представя от името на Съчуан и на Китай, като носи на раменете си решаващата мисия на “защита, наследяване, реформиране и обновяване” на Съчуанската опера.

Съчуанската опера включва шън (мъжки роли), дан (женски роли), дзин (мъж с изрисувано лице), мо (мъж на средна възраст) и чоу (клоун). Изпъстрена е с местни диалекти, носии, народна музика и танци, много хумор и най-вече с оптимизъм.

Чрез нея човек може да разбере отношението на съчуанци към живота. Представленията разказват за образи от историята, фолклора и митологията, за любовта.

Програмата на танцовите спектакли включва:

Красива женска роля в Китайска опера
Боди арт: влюбване
Ансамбъл от съчуански оперни инструменти
Част от съчуанска опера (Мостът над Дуан)
Момичета като цветя
Солово изпълнение на суона
Красивите жени
Малка сервитьорка в Чаената къща
Съчуанска опера -изпълнения
Калиграфия
Колекция Съчуанска опера
Ансамбъл от фолклорни инструменти: помахването на златните змии
Лунна вечер край пролетната река

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *