• Варна
  4°
  ниска облачност
  Влажност: 44%
  Вятър: 8m/s N
  3 градуса, сняг и лед в нощния влак от София
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  alarma-vlak-3

  Условията за пътуване с влаковете на БДЖ продължават да са нечовешки. За това алармира наша читателка, която със снимки доказва температура от 5,7°С в купе на спалния вагон в нощния влак от София за Варна, сняг в коридора и лед в тоалетната. По думите й, термометърът на смартфона й в един момент е показвал 3,9°С, а шафнерката дори не е разполагала с допълнителни одеала.

  Любопитно е философското отношение на служителите във влака, което може да се обобщи в сентенцията: “Който не иска да му е студено, да не пътува през зимата”. Ето какво разказва Дарина Михайлова:

  Тази нощ, 11-12.01, пътувахме с колежката от София за Варна през Карлово! В спалния вагон бе ледено, отопление липсваше, в тоалетните – водата замръзнала, мръсно, а имаше и малки деца! В кабината температурата 3,9°С, одеала – по едно! Оплакващите се бяха съветвани от шафнерката да ходят в другия вагон да гонят седящите и там да се настаняват!Виновни – няма! Шафнерката не отговаря за нищо, тя също, видите ли, струвала! Началник влака твърдеше, че не отговаря за спалните вагони, а “специалистът” по поправките – защо не се съобразяваме с времето и не пътуваме, когато е топло!!!!!! Така е в България – пътниците плащат и се съобразяват с горките служители на БДЖ!!!  Къде са тръгнали по зимата – нека да са на студено!

  #варнааларма споделете с нас: Facebook.com/Varnautre.bg
  е-mail: info@varnautre.bg, дежурни телефони: 052 82 98 89 | 088 266 13 35

  alarma-vlak-1alarma-vlak-4

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *