Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Индийски шивач призна, че е изнасилил 500 момиченца
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

indian-tailor-pres

Шивач от Индия е признал за отвличане, прелъстяване и изнасилване на стотици ученички през последното десетилетие. Това съобщи полицията в Делхи, цитирана от “Гардиън”. Служителите на реда не скриха, че той може е един от най-големите серийни педофили в последно време.

38-годишният Сунил Растоги е женен и има пет деца. Той е арестуван в събота от полицията, разследваща сексуално нападение срещу три момичета на 9 и 10 години. Престъплението е извършено в източната част на индийската столица.

“Този престъпник Сунил Растоги е от Рудрапур в Утар Прадеш. По професия е шивач”, обяви на пресконференция зам.-началникът на полицията в Източно Делхи.

По време на разпита арестуваният заявил пред органите на реда, че най-малко един път седмично пътувал от Радрапур до Делхи, за да задоволи педофилските си желания. Нападал момичета на възраст между 7 и 10 години.

Сунил Растоги е обвинен за изнасилване, утежнено със сексуално нападение на малолетни и заплахи в трите случая, обяви полицията. Той се разследва и за други такива престъпления.

Полицията съобщи още, че Сунил Растоги не може да си спомни точния брой на момичетата, които е насилил сексуално от 2004 г. насам, но заявил, че може да са стотици. Според информации в местни медии жертвите са 500.

Пред полицай арестуваният заявява, че е водил момичетата в отдалечени райони. “Не знам защо го правех. Харесваше ми”, допълва той.

Сексуалното насилие срещу деца е широко разпространено в Индия. Жертвите обаче много често се страхуват да не бъдат обвинени за насилието.

Полицията започнала да разследва Сунил Растоги през декември, след като получила оплакване от 10-годишно момиче, което избягало при опит за изнасилване. Две подобни оплаквания постъпили от други момичета в същия район на 10 януари.

Активисти и политици поставят въпроса как така педофилът е успял да насили толкова много момичета и да избегне арест в продължение на над 10 години, въпреки че той е бил в затвора за предишно сексуално престъпление през 2006 година.

Ръководителката на Националната комисия за жените в Делхи заяви, че случаят е ужасяващ. В туитър тя написа, че този сериен изнасилвач трябва да получи смърт за изнасилването на 500 малки момичета за 13 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *