Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Затвориха пътя за Долище
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Камионите с боклук към Въглен ще трябва да обикалят през Аксаково

Във връзка със снеговалежите и снегонавяванията път VAR 2028 (Новаково-Долище-Варна) се затваря за движение на МПС при кръстовището с път VAR 2033, съобщиха от Община Варна.

В посока с. Долище и с. Въглен ще бъде преустановено движението до нормализиране на пътните условия и осигуряване безопасно придвижване по трасето. Достъпът до с. Каменар е осигурен, съобщават от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

Във връзка със сигналите, че с. Орешак е “откъснато от света” от Община Аксаково официално отговориха:

Машина работи постоянно в района, но силният вятър до голяма степен обезсмисля честенето. Като утихне времето, ще бъде разчистено. Бедствено положение няма.

По-рано днес кметът на Аксаково Атанас Стоилов съобщи, че проблем за почистващите машини е забраната за движение на камиони по панорамния път към Кичево.

“Пътят от Аксаковска панорама нагоре към Добрич е затворен за автомобили над 12 т. Проблем имаме с това, че отново е затворен панорамния път към Кичево, и по този начин много трудно се осъществява почистването на общината, в частта, която е към Кичево. За да стигнат почистващите машини до Кичево – Орешак – Осеново, преминават през Варна и по този начин губят 3–4 часа“, обясни ситуацията Атанас Стоилов. Очакванията са за по-добра обща картина до края на деня, тъй като прогнозата за времето очертава вятърът да стихне. „Надяваме се абсолютно всичко да бъде възстановено, както беше преди един ден. Проблеми с водоподаването имаше само в град Игнатиево, но от вчера аварията е отстранена. На този етап няма сигнали от населените места за проблеми. Спрели сме автобусите, оставили сме ги да вървят само по пътя Аксаково – Игнатиево – Слънчево, където има повече хора на работа. Горе по селата са спорни защото е проблематично и наистина по пътя, който е след Аксаковска Панорама има доста по-силен вятър и доста повече сняг вали“, каза още кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *