Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Незаключена стрелка причинила катастрофата в Хитрино
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

hitrino_den10_03

Резултати от нова експертиза, разследваща причината за трагедията в Хитрино, бяха оповестени днес. Според разследване, поръчано от фирмата собственик на цистерните – “Булмаркет”, причина за дерайлирането е незаключена стрелка на коловоза, съобщи бТВ.

Фирмата собственик е поканила чуждестранни експерти, които са провели разследването. Тяхното заключение е, че цистерната е пробита от стърчаща релса, довела до изтичането на пропилен.

Досегашната версия на прокуратурата твърдеше, че причината за инцидента, отнел 7 живота, е високата скорост, с която влакът е навлязъл в гарата – 78 км/ч, при разрешена 40 км/ч.

Димитър Баев, зам.-управител на “Булмаркет”, показа снимка на добре прибрана стрелка, където езикът е плътно към релсата, както и снимка на стрелката на въпросния коловоз, където е станал инцидента в Хитрино.

2 коментара

  1. Росен

    Отново безхаберниците от БДЖ са се проявили. Е дано тоя път да ги заковат.

  2. Марков

    Интересно защо в официалното разследване не се споменава нищо за въпросната стрелка? Дали от БДЖ не се опитват да прехвърлят цялата отговорност върху машинистите. Трябва да се предприемат сериозни мерки – железопътната инфраструктура е адски занемарена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *