Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Радев лети с военен “Спартан” до Брюксел за по-икономично
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

 

Днес и утре президентът Румен Радев ще направи първото след встъпването си в длъжност работно посещение в Брюксел.

Ген. Радев е решил да пътува с военния самолет “Спартан”, за да направи икономии. Първоначалните планове бяха Радев да използва правителствения “Еърбъс” 320 за първата си официална визита, в която да бъде придружаван от журналисти. В крайна сметка обаче президентът и водената от него делегация лети с военнотранспортния самолет, с който полетът ще продължи двойно по-дълго – около 4-5 часа.

Днес българският държавен глава ще проведе срещи с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Утре той ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Държавният глава ще посети офисите на българската делегация в Главната квартира на НАТО и ще се срещне с нейните членове.

В рамките на визитата си президентът Радев ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили в Европа в Монс. Румен Радев ще проведе среща „на четири очи“ с генерал Къртис Скапароти – върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа. След това ще се проведат пленарни разговори между водената от българския президент делегация и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

По-късно държавният глава ще се срещне с българските военнослужещи във Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *