Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Балабанов: Събарянето в “Максуда” трябва да продължи
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Чисто математически растежът е ясен дори и за децата, твърди председателят на общинския съвет

балабанов1
Тодор Балабанов

Събарянето на незаконните постройки в циганското гето „Максуда” трябва да продължи въпреки недоволството на някои граждани. Това заяви в предаването „Зала Пленарна” на Дарик радио председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той добави, че територията на квартала е важна за развитието на транспортните комуникации в морската столица.

Балабанов се обяви и за категоричен поддръжник на синята зона, която предстои да бъде въведена във Варна. В момента текат процедури за избор на фирмата, която ще създаде софтуера за платеното паркиране.

Несериозно е да се твърди, че бюджетът на Варна не предлага растеж. Чисто математически растежът е ясен дори и за децата в първи клас. Така председателят на ОбС Варна коментира критиките на някои от колегите си, че Бюджет 2017 е със сбъркана философия и е „бюджет на най-малкото съпротивление”.

„Увеличението спрямо миналата година е 27 млн. лв. и идва по-високата събираемост. Преди 4 години бюджетът на Варна беше около 200 млн. лв., което показва, че работим в правилната посока ”, коментира Балабанов. Той отдаде критиките на съветници от опозиционни партии на предстоящата предизборна кампания и на възможността да се изявят пред медиите на сесията.

Цялото интервю на Тодор Балабанов можете да прочетете и чуете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *