Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
2 коня, 3 каруци и резачка арестуваха горските край Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Илюстрация: Pixabay
Илюстрация: Pixabay

 

Общо 7 акта са съставили горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Варна за установени административни нарушения по Закона за горите през почивните дни.

Нарушенията са констатирани при рутинни проверки в териториалния обхват на дирекцията, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Пет от актовете са за непредставяне на годишна справка на складове за дървесина в градовете Варна, Суворово и Балчик. Останалите два акта са за транспортиране на незаконно добити дърва за огрев от цер, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

Според статистиката през януари горските инспектори са проверили 38 моторни превозни средства, 57 склада и цехове за продажба и преработка на дървесина, 5 обекта за добив на дървесина, 182 двора на частни лица за съхранение на дървесина и 116 ловци. Съставени са общо 17 акта за установяване на административни нарушения по Закона за горите.

Задържани са около четири кубически метра дърва за огрев, заедно с два коня, три каруци и един моторен трион.

През месеца е извършена и една съвместна проверка със служители на Икономическа полиция при ОД на МВР Варна в района на дейност на Държавно ловно стопанство – Шерба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *