Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Британски министър: Руски хакери се намесват при изборите в България и Франция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

 

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия в опити за дестабилизация на Запада и НАТО, включително и чрез медии, в интервю по телевизия „Скай нюз”.

„Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори: от България чак до Съединените щати. У нас няма съмнение, че Русия използва различни средства, с които разполага – информация, телевизионни мрежи, пропаганда”, посочи министърът.”Няма съмнение, че Русия активно напада други демокрации.”

Министърът отново обвини руски хакери в намеса в изборите в България и Франция. Фалън смята, че сега Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както се твърди, се е намесила в американските избори.

„Русия се опитва да дестабилизира Запада, опитва се да разедини алианса (НАТО) и една от главните задачи, и алиансът го разбира, е заедно да отблъскваме всички тези заплахи. Независимо дали става дума за тероризъм, руска агресия или кибер заплахи, алиансът трябва да е единен”, каза Фалън в Брюксел.

В предишна своя реч британският министър на отбраната заяви, че Русия концентрира усилията си по дестабилизиране срещу САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора. /РИА Новости, БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *