Varna
31°
ясно небе
Влажност: 29%
Вятър: 7m/s ENE
Жена хвърли 30 000 евро “на порции” през балкона
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

телефонна измама

С 29 500 евро и 725 лева олекна 58-годишна жена във Варна след поредната телефонна измама. Вчера преди обед жената се жалвала в полицията, че ден по-рано непознат използвал добре позната схема за въвеждане в заблуждение, касаеща провеждането на полицейска операция за залавяне на извършители на измами и нуждата от съдействие на гражданите. Жената се хванала на въдицата и хвърляла парите през балкона на няколко пъти, за да предаде цялата сума на измамника.

По същото време от телефонна измама се жалвал и 78-годишен мъж, който предал на мошениците 2500 лева. На дядото също бил разигран сценария с полицейската операция.

ОДМВР – Варна отново подчертава, че ситуация, в която служител на структурата звъни по телефона и иска пари, за каквато и да било цел или кауза, е абсолютно невъзможна. При нужда от съдействие от страна на гражданите, полицейските служители посещават на адрес същите и се легитимират по надлежния ред – с полицейски знак и карта.

От полицията напомнят на гражданите на Варна, че не трябва да се доверяват на непознати гласове, звучащи от телефонната слушалка, които искат пари за различни цели – полицейска операция за залавяне на измамници, лечение или операция на близък, за освобождаване на колетна пратка от чужда държава, каквито са най- често използваните сценарии за телефонни измами.

Непознатият от телефонната слушалка не може да Ви нарани при телефонен разговор! Той не знае Вашето местонахождение и адрес! В дома си сте в безопасност!

При позвъняване от този род затворете! Изключете телефона от розетката и изчакайте известно време преди отново да го включите! Потърсете друга възможност да се свържете с полицията или с Вашите близки!

Не говорете с непознатия, който се опитва да Ви убеди да му дадете пари! Незабавно прекъснете разговора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *