Varna
20°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 2m/s N
Сдружението “Стратегия за развитието на футбола в град Варна” вече е факт
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Стратегия за развитието на футбола в град Варна

Идеята е била на собственика на Черно море Марин Митев, Благой Калфов е председател на УС

Сдружението с нестопанска цел “Стратегия за развитието на футбола в град Варна” вече е факт. В управителняи съвет са Багой Калфов, които е и председател, Иван Василев и адвокат Христо Боев. За членове на контролния съвет бяха избрани Марин Митев, Вахан Ангътян и Красимир Маринов.

Председателят на УС Благой Калфов разкри пред учредителите как се стигнало до идеята да бъде учредено това сдружение: “Тази идея бе на г-н Марин Митев и се радвам, че след няколко разговора с него успяхме да я осъществим. Всъщност подобна идея са имали и поколения варненски футболисти, но благодарение на г-н Митев това сдружение вече е факт и мисля че е дошло времето хора с водещи позиции в обществения живот да съдействат да бъде променен начина на работа във варненския футбол, за да може след 3,4,5 години да има той едно много успешно бъдеще”, заяви Калфов.

ввввТой разкри че основните им цели са да развиват футбола във всички възрасти на територията на Община Варна, да утвърждават високото спортно майсторство и със съдействието на Общината спонсори, общественици и съмишленици да до изградят великолепни спортни база, които да произвеждат кадри за варненския футбол.

Предлагаме ви всички цели на сдружението и начинът по който ще се набират средства за тяхното осъществяване от членове 6,7 и 8 от устава, който бе приет единодушно от всички учредители:

Чл. 6.„СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ФУТБОЛА В ГРАД ВАРНА” е независимо, доброволно и самоуправляващо се сдружение с нестопанска цел, което осъществява общественополезна дейност със следния предмет:

– Масовизиране на футбола като спортна игра и подпомагане на неговото разпространение чрез изработване и осъществяване на целенасочени програми за развитието му, с цел утвърждаването на неговите образователни, обединяващи и хуманитарни ценности;

– Създаване на условия за отстраняване на всякакви негативни явления, уронващи престижа на спорта, на футбола и на футболните клубове във Варна;
– Координиране и подпомагане на масовото практикуване на футболната игра на професионално и аматьорско ниво;

– Организиране на спортни състезания по футбол.

Основни цели на сдружението

Чл. 7. Основни цели на сдружението са:

1. Развитието на футбола на територията на Община Варна и увеличаването на броя на занимаващите се с този спорт чрез привличане на обществеността в този процес, утвърждаването на физическото възпитание и спортното майсторство на подрастващото поколение, както и масовизирането на футболната игра.

2. Оказване на съдействие за подобряване на условията и базата за подготовка на професионалните и аматьорските футболни клубове във Варна.

3. Осигуряването на възможности и подпомагането на изявитете на български футболисти у нас и в чужбина.

4. Насърчаване на творческата активност и самоинициатива на треньори, специалисти, деятели, ръководители и любители, както и подготовката на висококвалифицирани специалисти и спортисти.

5. Защитата на правата и интересите на членовете на сдружението, отнасящи се до неговата дейност.

Средства за постигане на целите на сдружението

Чл. 8. Средствата, с които сдружението ще постига своите цели, са:

1. Приемане и изпълнение на програма за развитието на футбола във Варна в съответствие с националната програма за развитие на физическото възпитание и спорта, както и спрограмите и правилата на БФС.

2. Организиране и провеждане на работни срещи, курсове, обучения, семинари и дискусии.

3. Организиране и провеждане на състезания, конференции, срещи и други изяви, свързани с футбола.

4. Провеждане на учебно-възпитателни и квалификационни курсове.

5. Популяризиране на футбола сред обществеността, чрез предоставяне на информация на медиите относно футболни прояви, организирани от варненските футболни клубове.

6. Извършване на допълнителна стопанска дейност, свързана с предмета на основната дейност на сдружението, за която е регистрирано, с цел използване на прихода за постигане на определените в Устава цели.

7.Изграждане собствени фондове с помощта на спонсори, дарители, публични субсидии и др.
Легендарни футболисти на Варна и футболни ръководители основават в момента сдружение с нестопанска цел “Стратегия за развитието на футбола в град Варна”. Учредителното събрание вече стартира в Галерия “Графити” като учредители станаха 36 души.

Стратегия за развитието на футбола в град Варна

Сред тях са собственикът на “Черно море” Марин Митев и бивши футболисти на двата варненски клуба – Божил Колев, Иван Василев, Красимир Зафиров, Благой Калфов, Милен Бакърджиев, константин Костадинов, Тодор Марев, Атанас Атанасов, Георги Мирчев, Иван Тодоров, Альоша Гончаров, Вахан Ангатян и др.

Сред останалите учредители са бившите съдии Тодор Мутафов и Радан Мирянов, треньорът по женски футбол Елена Пеева, бизнесменът Красимир Маринов, шефът на диспансера д-р Христо Кьосев, футболните статистици Николай Райков и Чавдар Карачобанов, проф.д-р Ара Капрелян, бившият транспортен министър Даниел Папазов и четирима спортни журналисти. Предстои да бъдат избрани управителен и контролен съвет и приет устав на сдружението.

1 коментар

  1. Тихомир

    Начинанието заслужава адмирации. 3-4-5 години може би ще са малко, за да се видят реултати. Футболът е спорт, който изисква сериозни усилия дълги години, никой не е станал професионалист за 5 години. Хората тренират от деца, убеден съм, че там ще се положат големите усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *