Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Военен режим във Варна до изборите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Втори морски офицер влезе в Областна администрация

На истински военен режим започва да прилича държавната власт във Варна в навечерието на извънредния парламентарен вот на 26-и март.

Преди 10-ина дни служебният премиер Огнян Герджиков реши да смени юриста Стоян Пасев с морския офицер Тодор Йотов на поста областен управител на Варненска област. Днес в държавната администрация във Варна – само че като заместник областен управител влезе още един офицер – адмирал Петър Петров, съобщава сайтът vnews.bg.

Червеният генерал сяда в стола на единствения зам. областен управител в екипа на Пасев – Кристиян Богоев. Юристът със солиден административен стаж – в областната управа на Варна и в община Варна, научил, че е отстранен, малко преди да приключи работния си ден. Новината, че от понеделник не е на работа Богоев чул от новия си началник – Йотов.

Новият губернатор Йотов ще има и втори заместник – Иван Иванов.

Военизирането на институцията симпатизанти на временното правителство коментират като изключителни мерки от страна на управляващите срещу фалшификации в изборните резултати и нарушения на правилата за избор на народни представители.

Други обаче са склонни да тълкуват засиленото военно присъствие в областната администрация като показност и употреба на респекта към пагона в интерес на недосегаеми политически и бизнес структури с ясен интерес към изборните резултати тази пролет.

Адмирал Петров е бивш зам.-шеф на Генщаба и командващ ВМС. През 2009 година той напуска армията с указ на президента Георги Първанов и е кандидат-депутат на 7-мо място в листата на БСП от Варна, но не влиза в парламента. През 2013-та беше усилено спряган за областен управител, но така и не зае поста по времето на правителството на Пламен Орешарски.

1 коментар

  1. Инджето

    Червената мафия, подкрепена от руските нацисти или т. н. “патриоти” подгтвят военна операция за заграбване на властта с цел ограбване на народа. Вече са назначени командващите на голямата изборна измама.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *