• Варна
  5°
  тъмни облаци
  Влажност: 87%
  Вятър: 6m/s W
  Спартак ще играе в четвърта лига
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Спартак Варна - Тервел (3)

  “Соколите” не се явиха за отложения мач с Кубрат и отборът, който се състезаваше в Трета лига, ще бъде изхвърлен от групата

  Обединеният Спартак ще играе в четвъртия ешелон напролет. Това стана ясно, след като ФК Спартак не се яви за днешния си отложен мач от 14 часа с Кубрат на стадион „Локомотив”.

  „Гостите и съдиите дойдоха, но домакините – не. Нямаше лекар, нямаше охрана. Изкачахме един час и записах в протокола, че отборът-домакин не се е явил за срещата”, заяви дежурният делегат Пламен Хаджийски.

  От ФК Спартак не са представили документ с уважителна причина за неявяването си 72 часа преди двубоя, което означава, че по регламент в сряда Спортно-техническата комисия на ЗС на БФС (Варна) ще присъди служебна победа с 3:0 на Кубрат.
  Това ще е втора подобна загуба на ФК Спартак през сезона след първата в началото на декември в Балчик, и според наредбата отборът трябва да бъде изваден от Трета лига – Североизточна група.

  При това положение през втория полусезон обединеният варненски клуб ще продължи участието си в „А” областна група за мъже под името Спартак 1918. Воденият от Иван Найденов тим заема второ място след есенния дял – на 4 точки от лидера Овеч (Провадия). Напролет на варненци, които след обединението са подсилени с няколко играчи на ФК Спартак, им предстоят девет мача.

  2 коментара

  1. Орлин

   Краят на Спартак който създадоха легенди и фенове :(

  2. Пумпал Пърделис

   Както се очакваше Орелския фарс и Ултра Гъз спонсор изкараха до полу-сезона. Кво се палите срещу фактите толкова: няма пари а на изпарения може в А-оркъжна там поне се играе чист неподправен футбол. Стига вече с фенски “отбор-изцепки” – те са като фенското пиянство- наркоманство: големи бабаити на купона ама като свърши матриала и дойде махмурлука – насрани гащи

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *