Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Спартак ще играе в четвърта лига
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Спартак Варна - Тервел (3)

“Соколите” не се явиха за отложения мач с Кубрат и отборът, който се състезаваше в Трета лига, ще бъде изхвърлен от групата

Обединеният Спартак ще играе в четвъртия ешелон напролет. Това стана ясно, след като ФК Спартак не се яви за днешния си отложен мач от 14 часа с Кубрат на стадион „Локомотив”.

„Гостите и съдиите дойдоха, но домакините – не. Нямаше лекар, нямаше охрана. Изкачахме един час и записах в протокола, че отборът-домакин не се е явил за срещата”, заяви дежурният делегат Пламен Хаджийски.

От ФК Спартак не са представили документ с уважителна причина за неявяването си 72 часа преди двубоя, което означава, че по регламент в сряда Спортно-техническата комисия на ЗС на БФС (Варна) ще присъди служебна победа с 3:0 на Кубрат.
Това ще е втора подобна загуба на ФК Спартак през сезона след първата в началото на декември в Балчик, и според наредбата отборът трябва да бъде изваден от Трета лига – Североизточна група.

При това положение през втория полусезон обединеният варненски клуб ще продължи участието си в „А” областна група за мъже под името Спартак 1918. Воденият от Иван Найденов тим заема второ място след есенния дял – на 4 точки от лидера Овеч (Провадия). Напролет на варненци, които след обединението са подсилени с няколко играчи на ФК Спартак, им предстоят девет мача.

2 коментара

  1. Орлин

    Краят на Спартак който създадоха легенди и фенове :(

  2. Пумпал Пърделис

    Както се очакваше Орелския фарс и Ултра Гъз спонсор изкараха до полу-сезона. Кво се палите срещу фактите толкова: няма пари а на изпарения може в А-оркъжна там поне се играе чист неподправен футбол. Стига вече с фенски “отбор-изцепки” – те са като фенското пиянство- наркоманство: големи бабаити на купона ама като свърши матриала и дойде махмурлука – насрани гащи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *