Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Американски войници и машини пратени край Сливен
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

армия_САЩ

15 бойни машини на пехотата “Брадли” и около 120 американски войници са дислоцирани на военния полигон “Ново село” край Сливен. Присъствието на американските военни е по повод подетата инициатива на САЩ за опазване целостта на Европа с подръжката на НАТО.

В най-скоро време се очаква да пристигнат и още около 10-12 танка , заяви полковник Йордан Йорданов, заместник-директор на дирекция “Съвместни съоръжения и координационни дейности” в Министерството на отбраната. Той обяви, че по време на престоя си американските военни ще участват в съвместни учения с Българската армия. Кулминацията на ученията ще бъде през месец юли със страни от НАТО.

Учението ще започне от Германия, като формирования на американската армия ще бъдат предислоцирани през Унгария, Румъния и България. Кулминацията на това учение “Сейбър гардиън” ще бъде тук в България, добави полковник Йорданов.

: “Не сме дошли, за да предизвикваме или по някакъв начин да провокираме конфликти с други държави или нации”, коментира командващият американските сили от 4-та пехотна дивизия на “Ново село” подполковник Джейсън Сабат, присъствието на формированието му в България.

Занятията на полигон “Ново село” ще започнат през следващия месец със стрелби и различни тактически действия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *