Varna
21°
ниска облачност
Влажност: 49%
Вятър: 8m/s SE
Девня се побратими с Черноморск в Украйна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

chernomorsk

Договор за побратимяване между Девня и Черноморск (бившия Иличовск) парафираха кметовете на двата града Свилен Шитов и Валерий Хмельнюк. Тържествената церемония по подписване на спогодбата се състоя в намиращата се в Одеска област черноморска община, където Свилен Шитов и председателят на Общинския съвет Владимир Ненков бяха на 3-дневно работно посещение по покана на украинските си колеги.

Целта на договора за побратимяване е създаване на дългосрочни взаимоотношения между общинските власти в двата града, които ще изграждат икономически, социални и културни партньорства. Съвместно с румънския град Мангалия, Девня и Черноморск ще разработят европроект за укрепване на крайбрежните си зони, съобщи Свилен Шитов.

В рамките на своята визита в Черноморск кметът на Девня и председателят на Общинския съвет посетиха товарното пристанище, църкви, музеи и други културни забележителности в града. Проведени бяха и разговори с главния архитект на общината домакин, който запозна гостите с добри практики в сферата на морското строителство, инфраструктурата и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *