Varna
25°
ясно небе
Влажност: 50%
Вятър: 3m/s WSW
МРРБ официално замрази програмата за саниране
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Във Варна вече има санирани блокове - по програмата на Министерството на регионалното развитие, но, според браншовиците, никой не знае за тях. (На снимката първият саниран вход от блок на ул. "Вяра") | Снимка: Varnautre.bg

Министерството на регионалното развитие и благоустройството официално замрази програмата за саниране. Причината е, че парите по нея са похарчени предварително.

Замразяването означава, че няма да се сключват нови договори. Сключени договори имат около 2000 сдружения на собственици, а други 2000 са в процес на регистрация, за да кандидатстват.

Преди два дни стана ясно, че са открити нарушения в програмата, като в началото държавата е давала по почти 300 лева за саниране на квадрат, а през 2016 г. цената пада почти наполовина.

Оказва се, че е плащано за нови асансьори и звънци – нещо, което не влияе на енергийната ефективност, каквато е целта на програмата, съобщиха от МРРБ. Регионалното министерство сега ще търси начин да си върне неправилно похарчените пари, без да бръкне в джоба на собствениците на имотите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *