Varna
25°
ясно небе
Влажност: 50%
Вятър: 3m/s WSW
40 школа стартират в “Ученическа купа Варна 2017 г.”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ученическа купа Варна 2017 (3)

Ще участват над 10 000 деца

Състезанията от “Ученическа купа Варна 2017 г.” стартират през уикенда. До момента заявка за участие са подали 38 училища от Варна и 2 от областта. Надпреварите са в различни видове спорт, като целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява.

„Ученическа купа Варна“ е част от поставените целите на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на спорта в града, като всяка година в различните ученически състезания се включват над 10 000 деца. За отборите с най-добро класиране са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна и Нестле България.

До момента заявка за участие са подали 38 училища от Варна и 2 от областта. Състезанията стартират на 25 и 26 февруари от 9 часа с турнир по тенис на маса, който ще се проведе в Юнашки салон. В него ще се включат ученици от 7 училища с ученици на възраст III-VII клас и 13 училищни отбора с ученици от VIII-XII клас. Съгласно правилата за участие, всяко училище трябва да се включи поне в три вида спорт, от общо шест, в различни възрастови групи от I до XII клас. Спортовете, в които могат да се състезават децата, са мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса.

И през 2017 г. Нестле България е партньор на „Ученическа купа Варна“ с най-мащабната инициатива за активен начин на живот и балансирано хранене – ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Всяка година кампанията придобива все по-мащабни размери и все повече хора са привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да прекарват повече време заедно. Започнало като едно събитие през 2006 г., днес ЖИВЕЙ АКТИВНО! е дългосрочен мащабен проект с национален обхват, който се превърна в кауза за стотиците хиляди участници през годините. Целта на инициативата е да популяризира движението, спорта и балансираното хранене като начин на живот.

Пълната програма на състезанията може да бъде намерена на адрес: www.varnanamladite.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *