Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
Ангели с мотори от Варна с поредното добро дело за Баба Марта
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

angel

За пета поредна година момичетата от варненската дамска мото-група “Moto Angels” влагат цялата си любов, емоция и фантазия в създаването на благотворотелни мартенички. Те са убедени, че мартениците не бива да са предмет на търговия и печалба, а след като така или иначе всички дават пари за мартенички, то тези средства трябва да подпомогнат и добра кауза.

Дотук през годините, чрез мъничките украшения те успяха да помогнат за обзавеждане и материали за работилницата на Програмата за деца с увреждания към СОУ за ДНЗ “Проф. д-р. Иван Шишманов” в кв. “Аспарухово”, Варна; за изграждането на детски кътове и стаи за специализирани занятия към Помощното училище в с.Кривня, общ. Провадия и детската педиатрия към МБАЛ Св.Анна – Варна; миналата година осигуриха десетки книжки за децата от изброените институции, детската онкология в УМБАЛ Св.Марина – Варна, както и за всички детски градини в община Стражица, а днес желанието им е да подкрепят дейността на ПЦДОН “Св. княз Боян Енравота” в кв. “Аспарухово”, Варна и по-специално новото му направление за работа с момичета, потърсили помощ за избавление от наркотични зависимости в центъра.

„Това е мисия на отец Георги Фотакиев и сдружение „Отвори очи” повече от 15 години, която смело и нескромно можем да наречем успешна, включително чрез лични наблюдения. През годините над 150 младежи от България и чужбина са се избавили от оковите на наркотиците и се радват на щастлив и пълноценен живот – семеен и професионален. В последно време млади момичета също започват да търят помощ там, а работата с жени изисква допълнителен ресурс.
Упоритата работа на екипа на сдружение „Отвори очи” е вдъхновяваща и с радост се включваме да помогнем на тези жени да променят навреме грешната посока, която са избрали по-рано. Заслужава си усилието. Вярваме, че ще ни подкрепите отново!” споделят те на своята фейсбук страница Moto Angels, където можете да намерите и нарочното събитие с местата, на които са изложили своите творения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *