Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
4-годишната Изабела е между живота и смъртта
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Окръжна

4-годишната Изабела, която стана жертва на инцидент в басейна на хотел “Адмирал” на Златни пясъци е в изключително тежко състояние. Това обясниха лекарите от “Св. Анна”, които се борят за живота й.

Помпата,която я е засмукала, буквално е извадила органите, обясни д-р Румен Христов – шеф на детска хирургия в болницата, където вече са й направени две операции. В следващите 7 до 10 дни е трудно да се направи прогноза дали детето ще оцелее. В момента Изабела е поддържана в медикаментозна кома, посочи д-р Валентин Власаков – шеф на реанимацията в “Св. Анна”.

Лекари

В следващите дни предстои да се направи още една операция на детето, чрез която да се върнат органуте в коремната кухина на момиченцето. Ако то оцелее в следващите години ще се наложат още няколко хирургически интервенции, които да помогнат за пълното й възстановяване.

В момента лекарите се борят и детето да не развие перитонит, както и с последствията от давенето в басейна, тъй като по време на инцидента то е погълнало много вода.

Изабела е дъщеря на англичанка и българин, които живеят в Кичево. До трагичния инцидент се стигна, след посещението му  в басейна с джакузи в хотела заедно с майка си и баба си. Детето решило да се премести по-близо до майка си в джакузито, когато започва да пищи от болка. Виковете накарали спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено детето от получилия се вакуум, ноо вече било засмукано.

По случая прокуратурата започна досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *