Varna
21°
ниска облачност
Влажност: 49%
Вятър: 8m/s SE
Извадиха пострадалата в джакузи Изабела от кома
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Детето вече диша самостоятелно

4-годишната Избела, която пострада в понеделник в джакузи в хотел “Адмирал” на Златни пясъци, вече диша самостоятелно, съобщиха за varnautre.bg от болница „Света Анна“. Вчера лекарите са извели детето от медикаментозната кома, в която то беше поставено след първите 2 операции за възстановяване на органите в коремната кухина, пострадали след като момиченцето беше засмукано от помпа във водното съоръжение.

Все още има опасност за живота на момиченцето. Лекарите не могат да се ангажират с прогноза за състоянието й преди началото на следващата седмица. Тогава на Изабела ще бъде направена още една операция – за ревизия на коремните органи.

В момента лекарите се борят детето да не развие перитонит, както и с последствията от погълната вода, тъй като момиченцето е започнало да се дави след като е било засмукано от помпата.

Ако то оцелее, в следващите години ще се наложат още няколко хирургически интервенции, които да помогнат за пълното й възстановяване.

Изабела е дъщеря на англичанка и българин, които живеят в Кичево. До трагичния инцидент се стигна, след като малката влязала в басейна на хотела заедно с майка си и баба си. Детето решило да се премести по-близо до майка си в джакузито, което било в единия край на водоема. Тогава то започнало да пищи от болка. Виковете накарали спасителя да изключи смукателната помпа, за да бъде освободено детето от получилия се вакуум, но то вече било засмукано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *