Varna
10°
ясно небе
Влажност: 76%
Вятър: 2m/s NNW
Световни звезди в концерт на MTV на Южния плаж
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Имената на участниците в шоуто ще бъдат обявени на 31 март, когато ще бъдат пуснати в продажба и билетите за MTV presents Varna Beach

MTV обяви днес, че това лято ще осъществи MTV presents VARNA BEACH – грандиозно музикално събитие на живо и на открито. Фестивалът ще се проведе в Морската столица и е организиран съвместно с Община Варна.

MTV presents VARNA BEACH, ще се проведе на 15 юли 2017 г., събота. Това е първата голяма международна продукция в България, организирана от MTV и ще включва впечатляващо присъствие на много световноизвестни изпълнители. Шоуто ще започне следобед и ще продължи до вечерта. Участие в музикалното шоу ще вземат над 10 чуждестранни изпълнители, сред които и световни звезди. На сцената ще се качат и някои от най-известните български певци. Имената на участниците в шоуто ще бъдат обявени на 31 март, когато ще бъдат пуснати в продажба и билетите за MTV presents Varna Beach. Пропуските ще са с цена 69 лева.

Сцената ще бъде разположена в най-широката част на Южния плаж, до комплекс „Приморски”. На целия плаж ще има разположени огромни екрани, които ще излъчват картина на живо, обясни Десислава Георгиева, началник отдел „Фестивали и проекти” в Община Варна.

MTV presents Varna Beach_1
Робърт Куирк от организаторите и кметът на Варна Иван Портних. СНИМКА: МТV

 

“Варна е красив град и оживена културна дестинация, което я прави идеалното място за музикално събитие на живо, коментира Марк Суифт, старши вицепрезидент, Commercial & International Ad Sales, VIMN UK (Viacom International Media Networks), Нямаме търпение да започнем работа по това събитие и заедно с Община Варна, да осъществим една незабравима нощ за хората от Варна. В същото време MTV presents VARNA BEACH ще спомогне и за популяризирането на най-добрите неща, които България може да предложи на света”.

“Това е фантастичен ден за България. Вълнуваме се от факта, че на 15 юли ще бъдем домакин на MTV във Варна и това ще бъде най-голямото събитие на живо, организирано някога в града. Осъществяването на такова впечатляващо музикално и медийно събитие в България създава голям положителен ефект, потенциално предоставяйки изключителен икономически стимул и позитивно отношение сред младите хора на България”, каза пред медиите г-н Иван Портних, кмет на Община Варна.

Робърт Куирк, президент на ROQU Media заяви: “Събитията на MTV винаги са грандиозни и ефектни. Хората от Варна и България могат да бъдат много горди от това невероятно партньорство, което отне две години на преговори до неговото успешно приключване. Трите основни цели, които сме си поставили при осъществяването на този удивителен международен проект са на първо място популяризиране на България по цял свят като една невероятна дестинация, стимулиране на икономическия растеж на страната и не на последно място, събитието ще мотивира и вдъхнови младите хора в България. Затова и го очакваме с огромно нетърпение”.

Като част от събитието MTV presents VARNA BEACH, на живо от Варна ще бъде осъществено специално шоу, което ще бъде излъчено по света от водещите международни музикални телевизионни канали на MTV.

„Варна е красив и безопасен град с плажове разположени на брега на Черно Море. Ще ви очарова с топло посрещане. Варна разполага с множество страхотни ресторанти, заведения, хотели и клубове. Младите жители на града със своята фантастична енергия допринасят за дружелюбната и наситена с много настроение атмосфера през лятото. Варна притежава уникално историческо и културно богатство, определено има какво да се види”, се посочва във визитката на града в сайта на събитието, допълва Дарик.

Форматът е свързан с домакинството на града за Европейска младежка столица през 2017 г. и ще привлече погледите на цял свят. Два месеца преди музикалното събитие ще започне излъчване на 30-секунден рекламен клип, чрез които Варна ще бъде представена пред света с цел привличане на посетители. Реализирането на този проект ще генерира икономически ползи за Варна. Освен това ще вдъхнови и мотивира младите хора в България, изтъкнаха още организаторите.

Oбщина Варна ще плати 50 000 евро, за да може морската столица да приеме мащабно музикално събитие. Сумата вече беше гласувана от местния парламент. Организаторите трябва да осигурят чрез спонсори и продажби на билети 1 милион евро, колкото беше обявено по-рано, че ще струва цялото шоу.

Пред Дарик Робърт Куирк разкри, че преди много години е живял във Варна за няколко месеца и това е повлияло на решението в кой български град да се проведе събитието. „За времето, което прекарах във Варна, аз заобичах много хората и града. Винаги съм искал да направя нещо специално за този град. Пътувал съм много по целия свят, но винаги за мен е било много важно какви са хората. Запомнил съм, че хората тук са много мили и специални. Затова избрах Варна”, сподели ирландецът.

„Много е лесно да избереш град като София, защото е по-голям и има повече хора. Или Берлин, или Лондон. Но ако искаш да видиш истинското влияние върху хората, това може да се случи само в град като Варна”, добави той.

MTV presents VARNA BEACH продължава дългогодишната традиция на MTV за партньорство с бордове и управителни съвети на туристически фирми с цел популяризиране на градове и региони сред младежките аудитории. Сред последните съвместни музикални проекти на живо, се открояват събитията MTV Crashes в Плимут и Ковънтри, Club MTV в Хърватия, Дери, Гьотеборг и Суонзи, без да се пропуска флагманът Музикални награди на MTV Европа, който миналата година се проведе в Ротердам. Предстои и събитието MTV presents Gibraltar Calling, което ще се проведе през септември 2017 г.

 

1 коментар

  1. ТодоровСМ

    Благодаря на мадам Раева!
    Бащичко!
    Тати организира Порнофестивал във ФК,сега плажа ала бардак…ех славно бъдеще мусонско.
    Някои трябва спешно да си сменят хапчетата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *