Varna
15°
ясно небе
Влажност: 67%
Вятър: 2m/s NE
Eлeнa Πoптoдopoвa: Името ми се замесва в дезинформационен международен скандал
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Елена Поптодорова

Българският дипломат направи изявление

Eлeнa Πoптoдopoвa направи изявление, пo пoвoд yличaвaнeтo й в ĸpaжбa нa ĸoзмeтични пpoдyĸти oт бeзмитeн мaгaзин във Bapшaвa, цитиpaнo oт БTA:

В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена.
Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90 годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по-късно при моето обратно кацане във Варшава, възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба. Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт.

Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел.
Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допусна разпространието на откровени лъжи за мен и семейството ми.

Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас.

В момента се намирам във Варшава, а в края на тази седмица ще бъда в България и ще говоря пред български медии от първо лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *