Varna
21°
ниска облачност
Влажност: 49%
Вятър: 8m/s SE
Март във Варна: Топъл и дъждовен
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Най-високи ще са температурите в деня за размисъл и на изборите

Женският месец – март, няма да изневери на характера си. През следващите 10 дни ни очаква динамично време.

Средиземноморски циклон се приближава към страната и ще окаже влияние върху времето в различни райони в различните дни, чак до петък-събота, сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в Дарик кафе.

В близките три дни средиземноморски циклон ще ни носи облаци и превалявания от дъжд. През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област.

В четвъртък се очаква да има валежи в южната част на страната, а в петък според синоптичните модели главно над източните райони, но е възможно да вали и на други места в страната.

През уикенда времето ще бъде облачно. Възможни са превалявания особено в неделя.

В края на седмицата и в началото на новата от Северозапад ще нахлува по-студен въздух. През цялата следваща седмица ще бъде предимно облачно, възможни са валежи в отделните дни. В началото на следващата седмица ще застудее, температури ще се понижат и дневните ще бъдат между 5 и 10 градуса особено по високите полета на Западна България, както и в Дунавската равина.

Към края на следващата седмица отново ще има по-сериозни валежи и тогава не е изключено да видим и снежинки.

Край морето обаче температурите няма да падат под 12 градуса през деня и 5 през нощта. Най-топло във Варна ще е в деня за размисъл, 25 март – 16 градуса. За сметка на това от четвъртък, 9 март, та чак до 22 март ще вали почти всеки ден, макар и слабо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *