Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
Красен Кралев: Първо здравето на нацията, после медалите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Красен-Кралев-Иван-Портних-Стоян-Пасев-1

Бившият спортен министър смята, че политиците ще проявят разум и ще съставят правителство след изборите

Необходима е реформа в спорта, но тя трябва да се прави внимателно, тъй като той е консервативна система. Основното е да се обърне внимание на здравето на нацията, след което идват успехите и медалите. Това заяви в ефира на Дарик Варна бившият спортен министър и кандидат за депутат от листата на ГЕРБ във Варна Красен Кралев. Той подчерта ролята на спортистите и техните резултати в поощряването на децата да се занимават активно със спорт. За целта обаче трябва да бъдат създадени нужните условия, категоричен е Кралев.

„За да дойдат медалите, трябва да създадем условия на децата да спортуват. Всяко българско дете има право на равни условия за спорт. Аз съм първият министър, който повдигна въпроса за физкултурните салони. След като ситуацията беше анализирана, стана ясно, че от 2700 училища 300 нямат салони, а 400 са с пригодени помещения. Не случайно образованието и физическото възпитание са основен приоритет за ГЕРБ“, коментира бившият министър.

Той изрази надежда, че до края на годината ще бъде приет така чаканият закон за спорта и това ще канализира развитието на сектора.

Кралев призна, че у нас колективните спортове се подценяват, което според него се дължи на зависимостта им от държавата през комунизма.

„Всички колективни спортове са подценявани, защото навремето цялата пропагандна машина беше впрегната единствено в това да показва медали“, посочи Кралев.

Според него след изборите трябва бъде съставен кабинет, тъй като страната ни няма време за губене заради председателството на Европейския съюз от 1 януари, 2018 г.

„Ние не сме подготвени за това предизвикателство, а това е уникален шанс да покажем, че сме пълноправни партньори и да повишим имиджа си. За целта обаче трябва да има редовно правителство и съм убеден, че всички политически сили ще проявят разум и ще се формира кабинет“, каза още кандидат-депутатът от ГЕРБ.

„Ако успеем да разгърнем кампанията си и да покажем какво сме направили, както и това, че осъзнаваме грешките си, ще имаме още един шанс. Сбъркахме в комуникацията. Фокусирахме се върху големи стратегически проекти. Но трябва да се погрижим и за доходите на хората, особено на най-бедните. Подценихме и учителите, но предлагаме два пъти увеличение на заплатите им. В програмата ни е заложено да се вдигне средната работна заплата, както и пропорционално повишаване на пенсиите“, добави Красен Кралев.

Целият разговор с Кралев може да чуете ТУК»

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *