Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Министерството на туризма проверява дали се строи на плажа във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Съгласно договора наемателят е в правото си да постави преместваеми обекти и съоръжения

Служебният министър на туризма Стела Балтова разпореди незабавна проверка на плаж “Офицерски-изток” във Варна, съобщава вестник “Сега”. Инспекцията е във връзка със сигнали за строителство, съобщиха от министерството. Проверката ще бъде извършена на място от служители от дирекция “Управление на морските плажове”. Ако се установят нарушения, ще се предприемат законосъобразни действия, увериха от ведомството.Проверка по документи до момента показва, че за плажа има сключен договор за наем от 13 юни 2016 г. Наемател за срок от 5 години е “Теменуга 2014” ЕООД, представлявана от Александър Александров. Съгласно договора наемателят е в правото си да постави преместваеми обекти и съоръжения. Той може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене. Това може да стане с разрешение на главния архитект на общината на базата на одобрена от министъра на туризма специализирана схема за преместваемите обекти и съоръжения, включително допълнителна търговска площ.

17156239_10208570038915947_1300684815663617153_n

На 22 юли миналата година министърът на туризма е одобрил схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на морски плаж “Офицерски-изток”. Схемата включва допълнителна търговска площ, която отговаря на всички нормативни изисквания, уточняват още от министерството.

Главният архитект издава еднократно разрешението за поставяне върху територията на морския плаж. То важи до изтичане на срока на наема или до промяна на схемата и одобряването й.

Кметът или общината имат правомощия за поставянето на преместваеми обекти и съоръжения, както и тяхното премахване. Главният архитект е компетентен относно разрешенията за поставяне на преместваеми обекти, добавиха от министерството.

За другите две части на Офицерския плаж – „Офицерски юг“ и „Офицерски – запад“ от 9 януари 2017 г. има открити тръжни процедури за отдаване под наем на , които са неохраняеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *