Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
На Офицерския плаж всичко е законно
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Експерти от Министерството на туризма не откриха на рупения на концесионния договор и одобрената схема за търговски обекти

Експерти от дирекция “Управление на морските плажове” на Министерството на туризма извършиха проверка на Офицерския плаж във Варна. Спешната инспекция вчера и днес бе разпоредена от служебния министър на туризма Стела Балтова след сигнал, че на пясъка се извършва строителство. В нея се включиха и зам.-областният управител Иван Иванов и служители на общинския „Строителен контрол”. Според експертите на плажа няма незаконно строителство – не са констатирани нарушения на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Те бяха категорични, че в пясъка не е изливан бетон, а върху него са поставени “бетонни пети”, върху които ще се монтира конструкция за заведение за бързо хранене. Това пък отговаряло на предварително одобрената от министерство на туризма схема.

17156239_10208570038915947_1300684815663617153_n

За плаж “Офицерски-изток” има сключен договор за наем от 13 юни 2016 г. Наемател за срок от 5 години е “Теменуга 2014” ЕООД, представлявана от Александър Александров. Съгласно договора наемателят е в правото си да постави преместваеми обекти и съоръжения. Той може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене.

На 22 юли миналата година министърът на туризма е одобрил схема за поставяне на преместваеми обекти и съоръжения на морски плаж “Офицерски-изток”. Схемата включва допълнителна търговска площ, която отговаря на всички нормативни изисквания, уточняват още от министерството.

За другите две части на Офицерския плаж – „Офицерски юг“ и „Офицерски – запад“ от 9 януари 2017 г. има открити тръжни процедури за отдаване под наем. Засега те са неохраняеми.

6 коментара

 1. Таратор

  Тоя е голям симпатяга. Реши да се направи на концесионер, взе парцелчето и реши, че на наййййй-миризливи плаж във Варна е най-подходящо да има заведение :) хахахаах нямам търпение да го видя

 2. Сашо

  Голяма патардия се вдигна за нищо. Може да не ни харесва всичко което се случва на плажа но явно просто не познаваме законите.

 3. барба яни

  Мръсни продажни общинари!Оставихте ли някъде плаж без бетон бе господине главен архитекте?Преместваем обект ама на куково лято.Поредния рушветчия си строи кръчма на брега а варненските жители да го духат като стане дума за пясък и за плаж..

 4. зоро

  На Ролбата и на Панорамата им се услади да крадат плажове и терени от варненците посредством подкупни общинари;;Къв е тоя преместваем обек дето бетонените му пети тежат сто тона?Май вървите по стъпките на Кирил йорданов

 5. СПАЙС ГЪРЛС

  Продадохте се на мутрите другари общинариПРОДАДОХТЕ СЕ НА МУТРИТЕ.Лошто е че правите помен с нашта пита.А вие ДЕН ГОДИНА ХРАНИ НЪЛ?

 6. Милен

  На Сашко имота…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *