• Варна
  6°
  ясно небе
  Влажност: 45%
  Вятър: 7m/s W
  Приемът на документи за кандидатстване в ТУ – Варна стартира с месец по-рано
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От тази година кандидатстудентският изпит ще протича по нов начин

  Приемът на документи за кандидатстване в ТУ – Варна ще стартира по-рано от обявената предварително дата – на 20 март 2017 г., вместо на 18 април. Университетът има готовност да отвори по-рано платформата за онлайн подаване на заявления, както и да посрещне на място първите кандидат-студенти за учебната 2017/18 година.

  Първият етап на приема е за кандидати, които са завършили средно образование в предходни години. Класирането за тях ще бъде обявено на 23 май.

  Зрелостниците, които завършват гимназия през уч. 2016/17 г., могат да подадат заявление за кандидатстване на втория етап – след 29 май.

  От тази година кандидатстудентският изпит в ТУ – Варна протича по нов начин – всеки кандидат избира ден и час за явяване на индивидуален електронен кандидатстудентски тест по избрана дисциплина (математика, обща техническа подготовка, физика, биология, български език и литература).

  Тестовете се провеждат в университета всеки делничен ден от 9 и от 13 часа, без такса за явяване.

  Традиционната форма на изпита се запазва само за кандидат-студентите за специалност “Инженерен дизайн”. Те ще се явят на два изпита пред комисия: “Рисуване” на 26 юни и “Цветна композиция” – 28 юни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *